ایمپلنت در دندانپزشکی؛ ایمپلنت یا کاشت دندان چیست؟
متاسفانه ، تعداد زیادی از افراد بزرگسال در اثر حوادث ، انجام کانال های ریشه ناموفق ، بیماری یا پوسیدگی، دندان خود را از دست می دهند. هنگام از دست دادن دندان ، به ویژه دندان جلویی ،اعتماد به نفس فرد کاهش می یابد. در مورد چگونگی ترمیم دندان آسیب دیده ، مشاوره با یک متخصص دندانپزشک مانند پریودنتیست و یا دندانپزشک ترمیمی می تواند مشخص کند که کدام کاشت دندان برای شما مناسب تر است.
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت دندانی یک ریشه دندان مصنوعی است که به معنای واقعی کلمه به طور دائمی کاشته می شود ، در مکانی که یک دندان طبیعی در آن زمان رشد می کرده است. ریشه ایمپلنت دندانی ، شبیه پیچ یا میله است. دندان مصنوعی ساخته شده سفارشی، سپس به پیچ چسبانده می شود و جایگزینی دائمی و طبیعی برای دندان آسیب دیده ایجاد می شود. کاشت دندان می تواند روند پیری در فک را کند تر کند و راحتی بسیار بیشتری نسبت به پروتزهای دندانی به همراه خواهد داشت. مشکل انقباض لثه ، سوزش و تغییر در گفتار با کاشت دندان از بین می رود.
مزایای ایمپلنت دندانی چیست؟
یکی از مزایای مهم آن، این است که ایمپلنت های دندانی فشار خاصی بر روی دندان های اطراف ایجاد نمی کنند ، به خصوص در مقایسه با بریج های دندان. کاشت های دندانی برای ده ها سال یک روش معمول بوده است ، بنابراین اکنون این فناوری با حداقل استرس در بیمار انجام می شود. نتایج این کاشت دندان، چشمگیر است و بیشتر اوقات اعتماد به نفس از دست رفته را به بیمار باز می گرداند. با توجه به ماندگاری ایمپلنت ، نتیجه حاصل از عمل کاشت دندان، شبیه ترین به دندانهای طبیعی فرد خواهد بود.
فرآیند ایمپلنت دندان به چه صورت است؟
یکی از دلایلی که باعث می شود کاشت های دندانی به سایر روش های درمانی ترجیح داده شود، این است که به پیچ یا میله ایمپلنت، وقت کافی داده می شود تا به ساختار استخوان لثه بیمار پیوند داده شود ، روشی که به آن ادغام ( Osseointegration ) معروف است. ادغام ( Osseointegration ) موفقیت آمیز نقش اساسی در القای این احساس به شما که انگار دندان طبیعی تان به شما بازگردانده شده است، خواهد داشت. پس از کاشت پیچ تیتانیوم ایمپلنت ، یک پوشش محافظ روی کاشت دندان قرار داده می شود تا روند پیوند خوردن کامل شود.فرآیند ادغام ( Osseointegration ) از سه تا شش ماه طول خواهد کشید.
پس از اینکه ادغام ( Osseointegration ) صورت گرفت ، یک تاج موقت روی پیچ قرار می گیرد و به آن اجازه می دهد تا آن ناحیه از لثه به طور طبیعی شکل بگیرد تا تاج سفارشی نهایی را در خود جای دهد. این ایمپلنت جدید، دندانی با رنگ و بافت و اندازه مناسب دندانهای طبیعی شما خواهد بود.
آیا ایمپلنت دندانی درمان مناسبی برای شما خواهد بود؟
شما همیشه باید برای هرگونه توصیه فردی در مورد نحوه مراقبت یا انجام درمان بر روی دندان خود ، با یک متخصص دندانپزشک مشورت کنید. متخصص دندانپزشک شما زمان ، هزینه ، خطرات و احتمال موفقیت یک روش کاشت دندان را برای شما توضیح می دهد.
اما به طور کلی ، یک کاندیدای ایده آل برای کاشت دندان کسی است که از سلامت کلی برخوردار باشد. سایر شرایطی که یک کاندید مناسب ایمپلنت داراست، لثه های سالم ، استخوان کافی برای ایجاد فیوز یا پیوند و تعهد به انجام مراقبت های لازم بعد از عمل هستند.
افرادی که احتمالاً کاندیداهای خوبی نیستند ، افرادی هستند که سیستم ایمنی بدن ضعیفی ، شرایط پزشکی حاد ، افراد جوان تری که فک آنها هنوز در حال رشد است ، زنان باردار ، افراد سیگاری و افرادی که مشکل مزمن با دندانپزشکی دارند. باز هم ، به هر حال تشخیص مناسب بودن ایمپلنت برای شما به عهده یک متخصص پریودنتیست و دندانپزشک ترمیمی است.
مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت به چه نحوی است؟
طبیعتاً ، هنگامی که دندان جدید خود را دریافت کردید ، می خواهید مانند دندان های دیگر خود از آن مراقبت کنید. مراقبت مناسب پس از عمل بسیار مهم است. برای جلوگیری از ایجاد پلاک و سوزش ، مسواک زدن منظم و نخ دندان ضروری است. برای اطمینان از رسیدن به نواحی دندان ، مسواک خاصی به شما داده می شود. معاینه منظم متخصص دندانپزشکی شما نیز بخشی از مراقبت های بعدی شما خواهد بود.
کاشت دندان یک سرمایه گذاری قابل توجه در سلامتی و اعتماد به نفس است. محافظت از سلامت دهان و دندان شما مهمترین چیز است ، اما یک مزیت فوق العاده ، اطمینان از این است که هنگام لبخند زدن، احساس بسیار بهتری خواهید داشت.
چنانچه تمایل به دریافت وقت دندانپزشکی اندودونتیکس در مطب دارید، با شماره های تلفن کلینیک دندانپزشکی دکتر مشاری تماس بگیرید.
همچنین مشاوران این مرکز پاسخگوی سوالات احتمالی شما خواهند بود.
منبع مقاله: Implant Dentistry – What Are Dental Implants?